Hat év után kapták el a Thaiföldön bujkáló csalót

A gyanú szerint cégek ügyvezetőjeként több százmillió forint kárt okozott az a férfi, akit február végén Thaiföldön fogtak el a helyi hatóságok, majd március 10-én Magyarországra szállították.

A férfi több mint hat éve bujkált, a Fővárosi Bíróság 2009-ben adott ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított 2007-ben kezességet vállalt két forgóeszközhitelre több mint 157 millió forint értékben, továbbá egy bányászati társaság ügyvezetőjeként 2008-ban több százmillió forint értékű hitelszerződést kötött - társával együtt - bányászati jog megvásárlására.

A hitel első részletét csupán a hitelszerződés meghosszabbítása érdekében fizették be, ám a fennmaradó összeget a nyomozás adatai szerint nem állt szándékukban visszafizetni a banknak.

A büntetőeljárásban a gyanúsítottak tartózkodási helyét a nyomozók nem tudták megállapítani, ezért a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellenük.

A most kiadott gyanúsítottat 2015. február 27-én fogták el a thaiföldi rendőrök, majd a férfit nemzetközi együttműködés keretén belül Magyarországra szállították.

A 47 éves gyulai férfival szemben a BRFK különösen nagy értékre elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - közölte a rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.