Hat embert sebesített meg egy iskolában egy leopárd

Tíz órán keresztül próbálták elkapni Bengaluruban azt a nagymacskát, amely feltehetően a közeli erdőből szökött be az épületbe.  

A hím leopárd hat embert sebesített meg, miközben megpróbálták elfogni - írta a BBC. Sanjay Gubbi környezetvédelmi kutató és Benny Maurius, az erdészet munkatársa a beszámolók szerint akkor sérültek meg, amikor megpróbálták bekeríteni és elkábítani az állatot.

A nyolcéves leopárdot akkor vették észre, amikor besétált az iskola területére Kundalahalli körzetében. Az iskola biztonsági kamerája felvette, amint az úszómedencénél rátámadt az egyik férfira. 

„Nagyon hosszú és küzdelmes volt befogni a leopárdot. annak ellenére, hogy eltalálta egy kábítólövedék, csak helyi idő szerint este 20:15-kor sikerült elkapni, amikor a gyógyszer teljesen kifejtette a hatását” – mondta el egy rendőrtiszt.

Ravi Ralph vadőr a BBC kérdésére elmondta, hogy a nagymacska valószínűleg a közeli erdőből szökött be az iskolába.

Az állatot befogták és egy nemzeti parkba szállították. Az esetben megsérült hat embert, köztük az egyik tévétársaság operatőrét kisebb sérülésekkel kezelnek. 

A leopárdok és más nagymacskák többször bemerészkednek a lakott területekre. A környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a hasonló esetek száma növekedhet, mivel az ember egyre nagyobb területet hódít el a természetes élőhelyükből. A legutóbbi vadvédelmi összesítés alapján Indiában 12-14 ezer leopárd élhet.

Tavaly egy leopárd öt órát töltött egy Radzsasztani faluban, mert a feje beleszorult egy fémedénybe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.