Húsz éven át gurultak az emberfejek a véreskezű nagyinál

A szentpétervári Tamara Szamszonova három nyelven - oroszul, németül és angolul - vezetett részletekbe menő naplót az elkövetett gyilkosságokról. Ezeket a személyes hangvételű írásait fekete mágiáról szóló és asztrológiai témájú könyvei között tartotta. 

A hatvannyolc éves matróna – akit csak Hasfelmetsző Nagyiként emlegetnek – többnyire lefejezte áldozatait és levágta a végtagjaikat. Az asszonyt azután tartóztatták le, hogy egy biztonsági kamera felvette, ahogyan egy idős nő testrészeit cipeli  egy fekete műanyag zsákban. Naplóiban Szamszonova még tíz, valószínűleg valamikor az elmúlt húsz év alatt elkövetett gyilkosságot ismert be naplóiban.

A rendőrség most hasonlítja össze a naplóban talált adatokat a korábbi megoldatlan esetekkel, ahol az áldozatot feldarabolták és a testrészeiket a város utcáin szemeteszsákokban hagyták. „Találtunk egy olyan naplót, amelyben egy több, mint tíz évvel ezelőtti emberölést ír le. Most a rendőrség húsz évre visszamenőleg megvizsgálja az összes megoldatlan gyilkossági ügyet” idézett a Daily Mail egy szentpétervári rendőrségi forrást. Szamszonova a naplóit egyébként fekete mágiáról szóló és asztrológiai témájú könyvei között tartotta.

Szamszonovát azután kapták el, hogy az egyik áldozata, a hetvenkilenc éves Valentina Ulanova -, akinek a gondozója volt - fej nélküli holttestét megtalálták egy tó közelében a szentpétervári Dimitrova utcában. Tizenkét évvel ezelőtt egy fej és végtagok nélküli férfi hulláját találták meg ugyanebben az utcában. A nő lakásán a rendőrök több esethez kapcsolódó bizonyítékokra, például az egyik áldozat hitelkártyájára is rábukkantak, de előkerült egy fűrész és egy kés is, amelyek mellett vérfoltokat fedeztek fel a fürdőszobában.

Az asszonyt vádolják két korábbi bérlője meggyilkolásával is, de feltehetőleg a saját férje is az áldozatok között van. Az ő eltűnését Szamszonova 2005-ben jelentette be. A férfi azóta sem került elő.

Az asszony a rendőrség szerint beismerte a bűncselekményeket, de részleteket elárulni nem hajlandó. Letartóztatása után azt mondta a rendőröknek, hogy korábban színésznő volt és a Vaganov  balettiskolában végzett. Később azonban beismerte, hogy a szovjet időkben a város egyik prominens szállodájában dolgozott a vendégek megfigyelésével foglalkozó szobalányként. Vagy sokkal okosabb, vagy sokkal butább, mint amilyennek mutatja magát – mondják róla rendőrségi források.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.