Hasba szúrta majd megfojtotta feleségét

A jelenleg 74 éves vádlottat jogerősen tizenegy év fogházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kedden. A makói férfi tavaly tavasszal egy konyhakéssel hasba szúrta, majd megfojtotta a feleségét. 

A táblabíróság emberölés és életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. 

A férfi 45 éve élt együtt feleségével, a bűncselekmény előtti években kapcsolatuk megromlott, mivel a pár mindkét tagja erősen ivott. Többször előfordult, hogy veszekedtek, és a viták időnként tettlegességig fajultak. Főként a vádlott bántalmazta a feleségét, aki többször is kórházba került, közvádas büntetőeljárás azonban egyszer sem indult.

2014. március 12-én reggel ismét összevesztek a konyhában, ahol a férfi felkapott egy kést és hasba szúrta a feleségét. A kés jelentős eret, szervet nem ért, a szúrás nagyobb vérveszteséget sem okozott, így az asszony felöltözött, és autóval elment dolgozni.

A nő 11 óra körül ért haza, majd a férjével ismét italozni kezdett. Dél és egy óra között a házaspár újra összeveszett, és a férfi a ház előszobájában megfojtotta feleségét. A vádlott csak órákkal később, délután 3-kor hívott segítséget, a mentősöknek pedig a történteket véletlen balesetként igyekezett feltüntetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.