Harry herceg elszólta magát: kisfiút vár Kate Middleton

Vilmos herceg öccse nem tudta magában tartani a titkot, eldicsekedett barátainak, hogy hamarosan unokaöccse születik, és hogy Kate nagyon boldog, mert mindig is kisfiút szeretett volna.

Harry hercegen kívül Vilmos unokatestvére, Eugenie hercegnő is elárulta barátainak, hogy Kate kisfiút hord a szíve alatt - írja a Daily Mail.

Kate Middleton júliusra várja a trónörököst
Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, showing visible signs of pregnancy, meets scouts during at the National Review of Queen's Scouts at Windsor Castle in Berkshire, near London April 21, 2013. REUTERS/Olivia Harris (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT ROYALS TPX IMAGES OF THE DAY)

"[Harry] azt mondta, az egész család nagyon izgatott. Főleg Kate, ő kisfiút szeretett volna. Mostanában a neveken gondolkoznak" - idézi a névtelen forrást a brit portál, aki hozzátette: a pár közeli ismerősei mind tudják, hogy kisfiút várnak, és ennek megfelelően fiús ajándékokkal lepik meg a párt. 

Vilmos herceg és felesége azonban nem erősítette meg a hírt. Márciusban sorra arról számoltak be a brit lapok, hogy Kate kislányt vár. A kelet-angliai Grimsby kikötővárosban tett látogatásakor ugyanis elszólta magát. Mikor valaki a tömegből egy játékmackót adott neki ajándékba, azt mondta:"Nagyon köszönöm, ezt elteszem a l..." - majd gyorsan elharapta a mondat végét. 

A brit monarchia íratlan szokásjoga alapján az udvar soha nem közli előre a királyi családban várható gyermekek nemét.

Vilmos és Katalin első gyermeke mindenképpen az Egyesült Királyság uralkodója lesz, függetlenül attól, hogy fiúnak vagy leánynak születik. A brit kormány által tavaly elindított törvénymódosítási folyamat ugyanis várhatóan felszámolja azt a diszkriminatív trónutódlási előírást, amely szerint a mindenkori uralkodó elsőszülött fia előnyt élvez a trónöröklésben, akkor is, ha van idősebb leánytestvére.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.