Harry herceg meghódítja a Déli-sarkot

A herceg sérült veteránokkal indul el a világ legdélibb pontjára, a déli-sarki expedíció várhatóan 16 napig tart majd.

A 29 éves herceg három csoport sebesült katonával indul útnak, 335 kilométeres menetelés után érik el a Föld legdélebbi pontját.

Harry herceg 355 kilométeres menetelés után éri el a Föld legdélebbi pontját
Britain's Prince Harry attends the Walking with the Wounded South Pole Allied Challenge 2013 British team departure event at Trafalgar Square in London November 14, 2013. Three teams of wounded service personnel from Britain, The United States of America and the Commonwealth will race 335km to the South Pole in December. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT MILITARY SOCIETY)

Harry ma érkezik meg Fokvárosba, innen holnap továbbrepülnek az orosz Novolazarevszkaja kutatóállomásra, akklimatizálódni. Itt jó néhány napot töltenek majd el, hogy hozzászokjanak az időjárási viszonyokhoz: útjuk során kemény mínuszokban és dermesztő szélben kell majd haladniuk, és ha időben a célállomáshoz akarnak érni, napi 20 kilométert is meg kell tenniük.

Ha minden jól megy, november 29-én indulhatnak útnak, és december 17-én érik majd el a Déli-sarkot. Az expedícióval a veterán szervezetek számára akarnak pénzt gyűjteni. 

"Kicsit olyan, mint ha Brize Nortonban, a légitámaszponton lennénk, és arra várnánk, hogy Irakba vagy Afganisztánba menjünk" - nyilatkozta tegnap, indulás előtt Ibrar Ali veterán, aki 2007-ben, Afganisztánban, egy bombázás során elvesztette jobb karját. Mint mondta, egyszerre ideges és izgatott az expedíció miatt, Harry hercegről pedig azt nyilatkozta, tökéletesen illeszkedik a csapatba.

A brit hadsereg harci helikopterpilótájaként szolgáló herceg 2011-ben már részt vett egy északi-sarki expedíción is, akkor azonban még a cél elérése előtt haza kellett mennie bátjya, Vilmos esküvőjére.

 

 

 

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.