Háromszázhatvanmilliót nyert Las Vegasban a magyar pókeres

Koroknai András a hatodik helyen esett ki a póker-világbajnokság, a WSOP kilencfős Las Vegas-i döntőjében. 1,6 millió dollárt nyert.

Egymillió 640 ezer 902 dollárt (átszámítva 362 millió forintot) nyert a póker-világbajnokság, a WSOP kilencfős Las Vegas-i döntőjében egy magyar játékos, Koroknai András.

Koroknai a második legtöbb zsetonnal ülhetett asztalhoz a helyi idő szerint hétfő este kezdődött döntőben. A NL Texas Hold'em játék a 109. leosztásban, a hatodik helyen ért véget a számára, amikor kőr király–káró dáma lappárjával egy pikk ász–pikk királynak sikerült nekifeszülnie: miután emelt és visszaemeltek rá, Koroknai minden zsetonját betolta középre. Ellenfele a jobb lapjával tartotta a tétet, és a 8-3-2-7-7 boardon ász magassal nyert. Az első helyezett nyolc és fél millió dollárt (1,9 milliárd forintot) vihet haza.

Az eredetileg informatikus Koroknainak nem a világbajnoki hatodik hely az első hétszámjegyű, nemzetközi szinten is magasan jegyzett nyereménye: 2010-ben első lett a Budapest Poker Openen, előtte nem sokkal pedig Los Angelesben, a World Poker Touron is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.