Háromszáz méter alá merültek kínai búvárok a Dél-kínai-tengeren

Kínai búvárok sikerrel járták meg első ízben a 300 méteres mélységet zárt harangos szaturációs merüléssel, a Dél-kínai-tengeren. A kísérletben résztvevők sikeresen visszatértek a mély vízből hajójukra - jelentette a vasárnapi eseményt a kínai média.

Kína fejlesztéseivel arra törekszik, hogy képes legyen az 500 máteres mélységben történő víz alatti tevékenységre - nyilatkozta a történtekhez kapcsolódóan a Hszinhua hírügynökségnek a szállítási minisztériumhoz tartozó mentési központ igazgatója, Vang Csen-liang.

A szaturációs merülés olyan búvártechnika, ami csökkenti a keszonbetegség kialakulásának kockázatát. Alkalmazásával hosszabb ideig képesek a búvárok mélytengeri viszonyok között dolgozni. Többnyire kutatások, mentések alkalmával és tengerfenéken történő építési tevékenység, például olajfúró berendezések építése során alkalmazzák.

Kína mindeddig csak laboratóriumi körülmények között végzett hasonló kísérleteket; a Dél-kínai-tengeren a búvárharanggal 313,5 méterre jutott le a három kínai búvár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.