Három testvér támadt rendőrökre puskával, baltával, kövekkel

A kommandósok fékezték meg azt a három férfit, akik Drávakeresztúron előbb a szomszédokat fenyegették, majd a kiérkező rendőrökre támadtak.

Vasárnap este fél tizenegykor egy drávakeresztúri család segítséget kért a rendőrségtől, mivel a szomszédjukban élő három testvér megfenyegette őket, hogy felgyújtja a házukat. Pár perc múlva egy rendőrautó fékezett a testvérek portája előtt, s amint a kocsiban ülő két egyenruhás kiszállt, a három fivér rájuk rontott.

Az egyik támadó baltát ragadott, a másik üvegeket és téglákat hajított a járőrkocsi felé, a harmadik gázpisztollyal legalább tíz lövést adott le a rendőrök irányába. A két rendőr hátrált, és erősítést kért. Nem sokkal később érkezett is két rendőr, ám a három támadót négyen sem tudták jobb belátásra téríteni. Az órákig tartó tárgyalásnak a kommandósok kiérkezése vetett véget: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság  beavatkozó egysége hétfő reggel hatkor ártalmatlanította a támadókat. Az 52, 47 és 42 éves férfit őrizete vették, és hivatalos személy elleni erőszak, csoportos garázdaság, valamint többrendbeli zaklatás gyanújával indult ellenük vizsgálat. Minderről Zsobrák Péter, a főkapitányság szóvivője tájékoztatta tudósítónkat.

A másfél száz lelkes Drávakeresztúron megkérdeztünk több helybélit az éjszakai összetűzésről, s ők elmondták: mindhárom férfi szellemi fogyatékos, akik gyógyszerre szorulnak, ám ha megkapják nyugdíjukat, akkor isznak, és agresszívvé válnak. Ezért a közelmúltban 26 falubeli család aláírt egy, a szigetvári  rendőrkapitányságnak küldött petíciót, amiben azt kérték, tegyenek valamit a három közveszélyesnek ítélt ember megfékezésére.

A drávakeresztúriak közül volt, aki körülményesnek és határozatlannak ítélte a vasárnap éjjeli rendőri akciót. A testvérek egyik szomszédja, egy 49 éves asszony, aki lányával él együtt, azt állította, hogy a rendőröket megfutamította a három a testvér, majd amikor az egyenruhások a falu másik végén várakoztak, a fivérek átmentek az asszony portájára, és a ház falát és tetejét ütve fenyegették őt és a lányát.

Zsobrák Péter cáfolta, hogy a rendőrök nem megfelelően reagáltak volna az őket ért támadásra. A szóvivő szerint a rendőrök mindvégig úgy helyezkedtek, hogy a falu lakóit megvédjék a három támadótól. Nem határozatlanok, hanem óvatosak voltak a rendőrök, mondta Zsobrák, s azért nem léptek fel erőszakkal a testvérek ellen azonnal, mert  adatokat gyűjtöttek róluk. A kommandósok akkor csaptak le rájuk, amikor már biztosak voltak abban, hogy kockázatmentesen elfoghatók.

Az egyik, rendkívül erős támadót még négyen is alig tudták megbilincselni. Az akciót a szóvivő sikeresnek vélte, mivel sem a rendőrök, sem a támadók, sem a közelben lakók nem sérültek meg. A testvéreknél tartott házkutatásnál két gázpisztoly és egy távcsöves légpuskát foglaltak le. Ezek veszélyességét a szakértők még vizsgálják, tudtuk meg a szóvivőtől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.