Három teherautó ütközött Körmendnél, hárman meghaltak

A tűzoltók jegesedést tapasztaltak a 86-os főút azon a szakaszán, ahol péntek reggel három teherautó ütközött össze, és ahol a balesetben három ember meghalt. A közútkezelő szerint kizárt, hogy jeges lett volna az út.

Dénes Károly, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyletese az MTI-nek azt mondta:  pontosan nem tudni, hogy miért ütközött a három jármű, de a jegesedés miatt értesítették a közútkezelőt. A balesetnek egy sérültje is van, őt a mentők már kórházba szállították, a műszaki mentés és baleseti helyszínelés jelenleg is tart. Információk szerint egy lengyel, egy magyar és egy szlovák 2,5 tonnás teherautó ütközött össze.

Az MTI érdeklődésére Kiss György, a Magyar Közút Vas Megyei Igazgatóságának ügyeletese közölte: kizártnak tartja, hogy jeges lenne az adott útszakasz, a burkolat szavai szerint száraz, helyenként legfeljebb sónedves lehet. Hozzátette: a baleset a körmendi körforgalom közelében történt, ezen a szakaszon pedig az éjszaka folyamán sószórást végeztek.

Az MTI helyszínről származó, meg nem erősített információi szerint a baleset úgy történt, hogy az egyik teherautót a másik vontatására készítették elő, eközben a harmadik tehergépkocsi hátulról beléjük rohant, elgázolva a műveletet irányító, az úttesten álló két embert, valószínűleg az egyik teherautó utaskísérőit. A harmadik áldozat feltehetően az ütköző jármű utasa.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset helyszínén várhatóan délig tartják fenn az útzárat, a forgalmat elterelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.