Három gyanusítottja van a siófoki rablógyilkosságnak

Három férfit gyanúsít a rendőrség a pénteken Siófokon történt rablógyilkossággal - közölte Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese kedden Kaposváron sajtótájékoztatón.
A 60 éves siófoki vállalkozót pénteken késő este rabolták ki és ölték meg, miután hazaért és autójával be akart állni a garázsba.

Szijártó István tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi adatai szerint a rablás kitervelője a vasárnap őrizetbe vett, kedden előzetes letartóztatásba helyezett 36 éves siófoki N. Tamás és az ugyancsak siófoki 29 L. Norbert. Őt, és a rablásba bevont 28 éves kaposvári K. Ferencet - ő a bűncselekmény idején az autójával a közelben várakozott - kedden vették őrizetbe. Kihallgatásukat követően a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket.

A rendőrség tudomása szerint a gyilkosság áldozata köztiszteletben álló vállalkozó volt. Két trafik és egy italbolt volt a tulajdonában, ezek bevételét akarták megszerezni az elkövetők, akik heteken át megfigyelték a férfit, mielőtt rátámadtak.

Szijártó István egyelőre nem kívánt részleteket elmondani arról, hogy miként követték el a rablógyilkosságot, és arról sem, hogy mennyi pénzt vittek magukkal a gyanúsítottak, akik mindhárman büntetett előéletűek. Korábban betörés, lopás és rablás miatt is elítélték őket.

A főkapitány-helyettes annyit elmondott, hogy "van beismerő vallomás és vannak tárgyi bizonyítékok", azt viszont az MTI kérdésére határozottan cáfolta, hogy lenne valóságalapja a rablógyilkossággal összefüggésben a sajtóban megjelent illegális dohánykereskedelemmel kapcsolatos feltételezéseknek.

Tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi adatai szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfiak először a vállalkozó házába akartak betörni, de mivel ezt a ház megfigyelését követően kivitelezhetetlennek tartották, úgy döntöttek, hogy akkor szerzik meg a pénzt, amikor a sértett hazaér a bevétellel. Két-három héten át megfigyelték a férfit, majd augusztus 15-én este K. Ferenc autójával a Mogyoró utcai ház közelében leparkoltak. N. Tamás és L. Norbert az előre eltervelt módon megvárta a vállalkozót, akire akkor támadtak rá, amikor be akart állni az autóval a garázsába. Az elrabolt pénzt később egymás között szétosztották, ruháikat és mobiltelefonjaikat elégették.

A meggyilkolt férfira szombaton kora reggel a házból kijövő anyósa talált rá.

Szijártó István közölte: a gyilkosság nagy felháborodást váltott ki Siófokon. A nyomozást nagyban segítette, hogy nagyon sok információt kaptak a siófokiaktól - hangsúlyozta, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a lakosságot megnyugtatja, hogy 72 órával a bűncselekmény elkövetése után jelentős eredményt értek el, a gyanúsítottakat elfogták.

Király Richárd siófoki rendőrkapitány hozzátette: a bűnözőknek azt üzeni, nem tűrik meg őket a városban, "a kezeikre bilincset fogunk tenni".

Egy, a sajtóban megjelent információval kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta: eddig nem volt betörés sem abban az utcában, sem abban a családi házas övezetben, ahol a gyilkosság történt.

Balázs Árpád (Fidesz-KDNP), Siófok polgármestere kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a város őszinte részvétét és együttérzését tolmácsolta az elhunyt családtagjainak.

Siófok lakói és a város önkormányzata mély megdöbbenéssel értesült "sokunk által ismert polgártársunk haláláról, aki brutális gyilkosság áldozata lett" - írta a polgármester, aki közleményében elismerését fejezte ki "a város békéjét felkavaró bűncselekmény tetteseinek elfogásáért, a szakszerű, hatékony és gyors nyomozásért" a Somogy Megyei Rendőr főkapitányság és Siófoki Rendőrkapitányság munkatársainak.

"A fájdalmat nem enyhíti, de némi megnyugvást jelent, hogy a vélelmezett elkövetők már nem járnak közöttünk" - hangsúlyozta Balázs Árpád.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.