Három font változtatta meg a nagylelkű hajléktalan életét

Egy brit férfi kevéske pénzét ajánlotta fel annak a fiatal lánynak, aki elhagyta a bankkártyáját, és így nem tudott mivel hazamenni késő éjjel. A lány később hálából gyűjtést kezdeményezett, amin eddig több mint egymillió forintnyi összeg jött össze.

Az egyetemista Dominique Harrison-Bentzen egyik éjjel taxival szeretett volna hazajutni az angliai Prestonban, ám észrevette, hogy nincs meg a bankkártyája. A lány nagyon zavarba jött, amikor hirtelen egy hajléktalan férfi lépett oda hozzá, hogy felajánlja a nála lévő három fontot. Dominique nem akarta elfogadni, ám Robbie ragaszkodott hozzá, hogy így biztonságban érkezhet haza.

Dominique másnap posztolta a vele történteket a Facebookra, és hamar kiderült, az önzetlen férfi nem először segít az embereken, többször visszaszolgáltatta az elhagyott pénztárcát a tulajdonosának, egyszer pedig a saját sálját adta oda valakinek – írja a Mirror.

A lány ezután megpróbálta megtalálni Robbie-t, hogy személyesen mondjon neki köszönetet. Négy teljes napon át hiába kereste, míg végül mégis rábukkant, és eldöntötte, hogy egy teljes napot vele tölt majd az utcán. Dominique eközben adománygyűjtésbe fogott, így szeretett volna segíteni a férfin, aki önhibáján kívül élt az utcán immár hét hónapja.

A kezdeményezés végül olyan sikeres lett, hogy pár nap alatt 2700 font (több mint egymillió forint) gyűlt össze, de az összeg már most 16 ezer font fölött jár. Dominique szerint ennyi pénzből tényleg egyenesbe jöhet Robbie élete.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.