Három évet kapott az akciófilmbe illő menekülésért a férfi

Hivatalos személy elleni erőszakért és közúti veszélyeztetésért  három év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, akit januárban egy zalaegerszegi rendőri akció során az autójára leadott lövésekkel sem tudtak megállítani.

A 46 éves kaposvári férfi január 15-én lányával és ismerősével érkezett Zalaegerszegre, hogy a lánya élettársát és egy barátját hazavigye Kaposvárra. Utóbbi időközben őrizetbe került, mert betörésekkel gyanúsították.

A Platán soron lévő egyik áruház parkolójában a férfit két rendőr akarta megállítani, ő azonban autójával hátramenetbe kapcsolt és nagy sebességgel az úttestre tolatott. Ezzel az egyik rendőrt a gépkocsi hátsó részével egy fához szorította. Közben a másik rendőr a vezető oldali ajtóhoz szaladt, de az autó elindult, így csak a jobb hátsó ajtót tudta kinyitni, hogy a sofőrt ismét megállásra szólítsa fel. A sofőr ennek ellenére gyorsított, és három-négy méteren át magával húzta a kilincsbe kapaszkodó rendőrt.

A harmadik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva - ebből három találta el a jármű valamelyik részét -, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel elmenekült. Nem sokkal később kereket cserélt, és csak a történtek után egy órával, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

A Zalaegerszegi Járásbíróság pénteken hivatalos személy elleni erőszak, valamit közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat - közölte Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-vel. Mint többszörös visszaesőt - egyelőre nem jogerősen - három év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, illetve két évre eltiltotta a járművezetéstől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.