Három és fél év börtön egy baseballsapka elrablásért

Három és fél év börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 18 éves hajdúsámsoni fiatalembert, aki augusztus 30-án elvette ezer forintját és a baseballsapkáját egy fiatalkorú fiútól.

Egy 18 éves férfi augusztus 30-án megállította, cigarettát kért áldozatától és megkérdezte, meg tudja-e mondani, hány óra. A fiatal fiú, aki az öccsével sétált, nemmel válaszolt, mire az elkövető elvette a baseballsapkáját.

Ez után az elkövető megkérdezte a fiút és testvérét, hogy tudnak-e neki pénzt adni, azonban ismét nemleges választ kapott, úgyhogy elvette a diákigazolványát, amelyben ezer forint volt. A pénzt elvette, az iratot visszaadta, és veréssel fenyegette meg a fiúkat, aki vissza akarta kérni a pénzt és a sapkát - írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az áldozatok ezután értesítették a rendőrséget, és még aznap elfogták a rablót, és a sapka és a pénz is visszakerült a sértetthez. Az elkövető egy hónappal később került bíróságra, ahol aznap meg is született a szerdán ismertetett jogerős ítélet, amely négy év közügyektől való eltiltást is kimondott. 

Pocsai Edit főügyész lapunknak elmondta, a rablás kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, így a büntetés arányos a bűncselekmény súlyával. A főügyész megjegyezte, hogy a rablás nem önmagában a tárgyak elvételével valósult meg – hiszen az elkövető ekkor közvetlenül nem fenyegetett erőszakkal –, hanem azután, hogy a sértett vissza akarta szerezni az eltulajdonított értékeket. Mint mondta, a fiatalember követett már el bűncselekményt, bűnismétlőnek számít. Az ítélet jogerős,  a vádlott nem fellebbezett a büntetés ellen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.