Három és fél év a rendőrverőknek

Három és fél év börtönre ítélt a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék szerdán két férfit, aki 2013 júniusában távközlési kábelt lopott Kisteleken, majd súlyosan bántalmazott egy rendőrt. Ezzel a törvényszék súlyosbította az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság ítéletét.
Harmadik társukat, az ügy elsőrendű vádlottját első fokon társtettesként elkövetett lopás kísérlete miatt jogerősen egy év börtönre ítélték, a hivatalos személy elleni erőszak és a súlyos testi sértés vádja alól pedig felmentették.

A másod- és a harmadrendű vádlottat a Szegedi Járásbíróság korábban halmazati büntetésül három év börtönnel sújtotta lopás kísérlete, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt. Esetükben az ügyész súlyosításért, a másodrendű vádlott és védője pedig a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Törvényszékre.

A másodfokú bíróság szerdán jogerősen három és fél év börtönre ítélte a két férfit. Indoklása szerint az ítélet súlyosbításában szerepet játszott, hogy a bűncselekményt nem sokkal egy korábbi, nem jogerős elítélésük után követték el.

A két férfi leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

A tényállás lényege szerint az elsőrendű vádlott és két társa Kistelek külterületén ellopott egy 330 méter hosszú távközlési légkábelt. A csaknem 570 ezer forint értékű kábelt éppen összekészítették, hogy elszállíthassák, amikor egy rendőr tetten érte őket. Menekülés közben az elsőrendű vádlott elesett. Az intézkedő rendőr, hogy meg tudja őt bilincselni, a hátára térdelt, mire a két másik vádlott elindult a rendőr felé, és felszólításra sem álltak meg. A rendőr ezután célzott lövést adott le a másodrendű vádlottra, akit el is talált a jobb vállán. A vádlottak folytatták a támadást, lelökték társukról a rendőrt, majd bántalmazták, súlyos sérülést okozva neki. Később a menekülő vádlottakat a rendőrök elfogták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.