Három embert gázolt halálra az óriáskerekű teherautó

A monster truck-kategóriában versenyző autó Hollandia keleti részén fekvő Haaksbergenben vett részt egy bemutatón, amikor a nézők közé hajtott.

Három ember, köztük egy kisgyerek meghalt, közel harmincan pedig megsérültek, amikor a nézők közé hajtott egy óriáskerekű kisteherautó – közölte a Hollandia keleti részén fekvő Haaksbergen település polgármestere, Hans Gerritsen.

Az egyik helyi lakos az ablakából nézte végig a történteket. Elmondása szerint a hatalmas jármű nem ment ugyan gyorsan, ám a nézőknek nem volt ideje elugrani előle. „Túl késő volt. Láttam, ahogy az emberek a földön fekszenek, mások pedig rohantak, hogy azonnal segíthessenek. Többen a teherautó alá szorultak” – idézi a Daily Mail Bobot, akinek vezetéknevét nem hozták nyilvánosságra.

A baleset után a környék összes mentőhelikoptere a helyszínre sietett, és a szomszédos Németországból is érkeztek légi járművek és mentőkocsik. 

A kisteherautó sofőrjét letartóztatták. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség. Az egyik elmélet szerint a jármű fékje nem működött, de az is elképzelhető, hogy beragadt a gázpedál. A nézők által készített videófelvételen csak annyit látni, hogy a sofőr elhibázta a manővert: nagy sebességgel felugratott és kis híján oldalára borult, majd képtelen volt megfordulni vagy megállni, és a nézők közé hajtott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.