Harmincöt év után került elő az ellopott pénztárca

A most negyvenöt éves tulajdonosa sem akarta elhinni, hogy előkerült az a pénztárca, amelyet még gyerekként loptak el tőle. A tárcában még az egyfontos bankjegy is benne volt.

Az akkor tízéves John Steel egy barátjáék tengerparti lakókocsijában vendégeskedett. Egyik este egy tolvaj mászott be az ablakon, és elvitte a fiú pénztárcáját. Nem járt vele túl jól, ugyanis mindössze egy fénykép és egy egyfontos bankjegy volt benne.

A pénztárcát aztán harmincöt évvel később egy falüregben megtalálták, mintegy száz mérföldre – 160 kilométerre – attól a helytől, ahonnan ellopták. Egy házfelújítás során került elő, munkások találtak rá a földmunkálatok közben. A ház tulajdonosa, egy férfi úgy döntött, megpróbálja megtalálni a pénztárca gazdáját, a Mirror cikke szerint ez a Facebook segítségével sikerült is neki.

A férfi posztolt egy fotót a pénztárcáról a közösségi oldalon, és nem is Steel, hanem néhány régi barátja ismerte fel, hogy miről van szó. „Nagyon jó érzés, hogy vannak még becsületes emberek, azt viszont nem tudom, mire költsem azt az egy fontot” – viccelődött Steel, miután visszakapta harmincöt éve eltűnt tárcáját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.