Harmincnyolc fokra is számíthatunk, hőségrekord várható

Az ország hét régiójából négyben mára is a legmagasabb fokú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható hőség miatt.

Az OMSZ meteorológusa elmondta, hogy Közép-Magyarországon, az Észak- és Dél-Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon vasárnap a napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladhatja. A legmelegebb részeken, például az Alföldön 28-29 fok vagy ennél is magasabb lehet a napi középhőmérséklet.

Az ország többi területére másodfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Vasárnap az ország teljes területén nagyon erős lesz az UV-B sugárzás is, emiatt riasztás van érvényben.

A meteorológus elmondta: derült idővel kezdődik a nap, később gomolyfelhők jelenhetnek meg. Elsősorban az északkeleti megyékben, valamint a Dunántúl északi és középső részén fordulhat elő néhol zápor, zivatar.

Napközben 33-38 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás, a napi melegrekord is megdőlhet - mondta a meteorológus. A legmagasabb értéket, 37,5 fokot ezen a napon 1927-ben Szegeden mérték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.