Harminckétezren akarnak meztelenül vacsorázni

Több tízezren iratkoztak fel, hogy szeretnének a Bunyadiban, egy londoni pop-up étteremben vacsorázni, ahol a vendégek és a személyzet is hiányos öltözéket visel. A kitalálói az eseményt a brit főváros első „meztelen ételélményének” keresztelték el.

A köpenyekkel, öltözővel és öltözőszekrénnyel is rendelkező étterem júniusban nyit London központjában. Azt egyelőre nem árulják el, hogy pontosan hol. Az étterembe egy időben mindössze 42 vendég fér majd be, így várhatón a 32 ezer érdeklődő jó része nem fog bejutni. Az ültetés érkezési sorrendben történik. 

„Meglepett és fel is villanyozott, hogy ennyien érdeklődnek a dolog iránt” – árulta el a CNN-nek Seb Lyall, akinek Lollipop nevű vállalkozása áll a kezdeményezés hátterében.

A vendégek választhatnak a meztelen és a felöltözött szekciók között. Előbbiben félmeztelen személyzet szolgál majd fel. A szelfizés és a fényképezés nem megengedett, ráadásul a vendégeket meg is kérik, hogy adják le a holmijukat, mielőtt belépnek a gyertyafényes étterembe. A vendégek maguk dönthetik el, hogy leveszik-e a köpenyüket, de Lyall azt reméli, hogy a legtöbben legalább a felsőjüktől megszabadulnak majd.

Az étteremben a lehető legtermészetesebb környezetet szeretnék kialakítani, így se a gáz, se az elektromos áram nincs bevezetve. A vegetáriánus és nem vega fogásokat kizárólag fatüzelésű tűzhelyeken készítik majd a szakácsok. Az ételt agyagedényben tálalják fel, és ehető evőeszközökkel fogyaszthatják.

Lyall szerint a meztelen pop-up étterem tulajdonképpen egy társadalmi kísérlet, és a nyilvánvalóan óriási érdeklődés ellenére nem tartja életképesnek mint állandó intézményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.