Harminckét tonnás focicsuka

Elárverezik az interneten a világ legnagyobb, harminckét tonnás, tizenkét méter hosszú futballcipőjét.

A hatalmas cipőszobrot a német gazdaság és a kormány Land der Ideen (Ötletek országa) nevet kapott közös kezdeményezésére kínálják megvételre vasárnap délelőtt tizenegy órától az ebay internetes aukciósházban. A szervezők június 2-ig, szintén tizenegy óráig várják a liciteket.

A modern futballcipő elnevezésű szobor egyike annak a hat műalkotásnak, amelyek a 2006-os németországi futball-világbajnokság előtt a vendéglátó ország találékonyságát akarták bemutatni.

A cipő Adi Dassler, az adidas alapítójának találmányára, az 1954-es svájci világbajnokság előtt felfedezett csavaros stoplikra emlékeztet, amelynek segítségével aztán Bernben a németek történelmi, 3:2-es győzelmet arattak a magyar csapat felett.

Az óriáscipőt egy fuldai gyárban készítették el. Az acélvázszerkezeten kereken 2700 négyzetméter üvegszálszövetet, hatszáz köbméter neoport és 342 négyzetméteren lakkot használtak.

Az aukció bevételének felét a gazdaságilag fejletlen országokat támogató streetfootballworld.org nevű berlini közhasznú szervezet kapja, a maradék összeget pedig a Land der Ideen új projektjeire használják majd fel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.