Harmincezer kilométert repült öt nap alatt

A fiatal brit férfi a British Airways arany kártyáját nyerte el a rekorddal: tizenkét járattal mindössze öt nap alatt gyakorlatilag körbeutazta a világot.

A 30 éves Adam Rowland alig 120 óra leforgása alatt 29732 kilométert tett meg: Londonból indult és Londonba is érekezett, csak közben kilenc másik világvárost érintett. Az öt napból összesen 45 órát töltött a levegőben, és két hotelben szállt meg pihenni egy kicsit - írja a Daily Mail.

Az online marketingesként dolgozó férfi először Amszterdamba repült, majd vissza Angliába, Heathrow-ra, onnan következett a tengerentúl (Boston, Los Angels), egy kis egzotikum (Honolulu), majd ismét az Egyesült Államok (Los Angeles, Washington, Charlotte, New York), újra London, Amszterdam és legvégül ismét a brit főváros.

„A legfurcsább az egészben az volt, ahogy a reptereken a klasszikus értelemben vett úticél nélkül várakoztam” - mondta el Adam, aki végigblogolta a nem mindennapi utazást, írt az ételekről, amiket a fedélzeten evett és a repterekről is.

A férfi hozzátette, az út teljesítése személyes kihívás volt a számára, bár sosem okozott gondot neki idegenek társaságában lenni, a repülésért azonban nem kifejezetten rajongott korábban.

A hírek arról nem szóltak, hogy mennyibe került az ötnapos kaland, ám minden bizonnyal nem volt éppen olcsó. A kiadásokat azonban némiképp mérsékli a British Airways VIP-kártyája, amit a légitársaság ünnepélyes keretek között adott át a világutazónak.

A British Airways Executive Club arany fokozatú tagjai minden alkalommal egy külön nekik a részükre berendezett helyiségben várakozhatnak, az út előtt pedig különféle kényeztető kezeléseket is kérhetnek. Elsőként léphetnek a fedéleztre, ahol szintén minden kényelemmel felszerelt kabin és természetesen első osztályú ellátás jár nekik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.