Harmincezer eurónyi hamis pénz volt nála

Közel 30 ezer eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le a nyomozók egy férfitől a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított február 4-én késő este Budapesten a Keleti pályaudvaron egy másik férfinek ajánlott fel egy 100 eurós bankjegyet beváltásra. Az "ügyfél" azonnal látta, hogy hamis a pénz, ezért szólt a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A gyanúsított megpróbált elmenekülni, ám a járőrök elfogták és ruházatának átvizsgálása során több hamis bankjegyet is találtak nála.

Előállítása után házkutatást tartottak a férfi tartózkodási helyén a főváros I. kerületében; a lakásból 297 hamis 100 eurós és öt 20 eurós bankjegy került elő. A 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését és kihallgatásakor elmondta, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénzhamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.