Harmincegy településen nincs áram

Jelenleg harmincegy településen 12 900 fogyasztónál nincs áram, vagy akadozik a szolgáltatás a hétfő reggel óta tartó rendkívüli időjárási helyzet miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője közleményben kedd este MTI-t.
Mukics Dániel tájékoztatása szerint egyre több fogyasztót kapcsolnak vissza az áramszolgáltatásba: a legkritikusabb időszakban több mint 160 ezer fogyasztónál nem volt áram, kedd reggelre sikerült az el nem látott háztartások számát 24 ezerre csökkenteni.

Kiemelte: a tűzoltóegységek megállás nélkül tisztítják azokat az utakat, amelyek járhatatlanná vagy nehezen megközelíthetővé váltak a kidőlt fák, a leszakadt ágak, illetve a jég miatt, azért, hogy a szolgáltatók szakemberei mindenhol a lehető leggyorsabban megkezdhessék a helyreállítást.

Közölte: várhatóan még kedden újabb fogyasztóknál lesz megint áram, azokra a helyekre pedig, ahol elhúzódnak a munkálatok, aggregátorokat juttatnak el az áramszolgáltatókkal közösen. Tizenkilenc településen már megoldották az ideiglenes ellátást áramfejlesztőkkel, tizenkét településre pedig jelenleg szállítják az aggregátorokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.