Harminc lengyel nőt kényszerítettek prostitúcióra

A lengyelországi Lódz város rendőrsége felgöngyölített egy hálózatot, amely nőket csempészett Hollandiába prostitúcióra - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Joanna Kacka lódzi rendőrségi szóvivő közölte, hogy nagyon súlyos élethelyzetben lévő nőket magas fizetés ígéretével, újsághirdetések révén alkalmaztak. Utóbbiak tisztában voltak azzal, hogy milyen jellegű munka vár rájuk, de Hollandiába érkezve csalás áldozataivá váltak.

Az üggyel összefüggésben a rendőrség öt gyanúsítottat hallgatott ki, egyikük egy negyvenéves lódzi nő, aki társtulajdonosa egy rotterdami éjszakai mulatónak, amely lengyelországi prostituáltakat alkalmazott.

Az újsághirdetésekre jelentkező nőknek fejenként ezer eurót kellett fizetniük a kiutazásért, de Hollandiában a megígért juttatásoknak csupán töredékét kapták meg. "Gyámjaik" keresményük jelentős részét elvették tőlük, és eközben gyakran fizikai erőszakhoz folyamodtak velük szemben. Lódz környékéről ily módon közel harminc nő jóhiszeműségével éltek vissza.

A lengyel törvények értelmében a gyanúsítottakra 3-tól 15 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki emberkereskedelem és prostitúció címén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.