Harminc év után jutott eszébe az eltűnt férfinak, hogy kicsoda

Egy három évtizede eltűnt kanadai férfi hamarosan ismét találkozhat a családjával, miután eszébe jutott a valódi személyazonossága - számolt be a kanadai média.

Edgar Latulip 21 évesen tűnt el egy Ontario állambeli, fogyatékkal élők számára fenntartott otthonból - számolt be a BBC. A férfi felszállt egy buszra, majd a rendőrség feltételezése szerint röviddel ezután fejsérülést szenvedett, amitől valószínűleg elvesztette az emlékezetét.

Latulip évtizedekig élt másik személyazonossággal a Niagara térségben. Amikor bevillantak az emlékei, beszámolt róluk egy szociális munkásnak. Az illető ellenőrizze a Latulip nevet és felfedezte, hogy egy eltűnési eset kapcsán merült fel. A DNS-teszt pedig bizonyította a férfi valódi kilétét.

"Már 18 éve vagyok rendőr, de ez olyasmi, amit eddig csak a tévében láttam" - mondta Philip Gavin, a niagarai körzeti rendőrség tagja.

Latulip édesanyját, az Ottawában élő Sylvia Wilsont sokkolta a hír. A fiú apja 2000-ben elhunyt. Az asszony a Record című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy Edgarral, aki a legidősebb fia, már gyerekkorában is sok baj volt. Általános iskolás korától kezelték különféle mentális betegségekkel és az asszony azt érezte, hogy ha felnő, egyszerűen kicsúszik a szociális hálón. 

Wilson utoljára 1986-ban látta a fiát, akit akkor épp egy öngyilkossági kísérlet után kezeltek. A férfi az eltűnése óta a Niagara körzetben élhetett, valószínűleg gyakran hajléktalanként, vagy a szociális juttatásokból tengődött.

Az észak-amerikai eltűnt személyeket nyilvántartó hálózat szerint Latulip egy 12 éves gyerek értelmi színvonalával rendelkezik. 

"Szeretnék beszélni vele és bármilyen módon segíteni neki. Szeretném látni őt" - mondta a Recordnak az édesanyja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.