Harmadik szemet ültetett be magának a művész

Wafaa Bilal New York-i vizuális művész, egyetemi tanár egy apró digitális kamerát rögzített a feje hátsó részébe. Egy éven át rögzíti a harmadik szem, mi történik a férfi háta mögött. És ebből még kiállítás is lesz...

Waffa Bilal, a megbotránkoztató előadásairól elhíresült művész, egy 5 centiméter átmérőjű, és alig másfél centi vastag kamerát helyezett a fejébe, amelyhez egy alapot be is ültetett magának. Bilal egy új katari múzeum kezdeményezésére, egy művészeti program a The 3rd I (A harmadik szem) kedvéért vetette alá magát a beavatkozásnak.

Bilal egy éven át viseli majd a kamerát, amely mindennapi életét rögzíti. Mint mondta: azért a feje hátsó részére rögzítette, mert így azokat a dolgokat tudja rögzíteni amelyeket nem látunk. Azt, hogy mi folyik a háta mögött. A projekt miértjéről egyelőre szűkszavúan nyilatkozott, csak annyit árult el, hogy a múzeum december 15-én induló honlapján további részleteket lehet majd megtudni az installációról.

Bilal furcsa alkotásai között szerepel a három éve bemutatott 'Domestic Tension' című installációja amely arról szólt, hogy a felhasználók a nap 24 órájában paintball-ozhattak (lőhettek egy festékpuskával) a művészre. Mindezzel a világháló biztonsági hiányosságaira és a virtuális háborúra akarta felhívni a figyelmet.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Wafaa Bilal dörzsöli harmadik szemét
NYU photography professor Wafaa Bilal places the digital camera onto the mount implanted in the back of his head, as he poses for a portrait at his apartment in New York December 7, 2010. The concept of the project, titled "The 3rd I", is based on the idea of capturing things subjectively, without the interference of a viewfinder, according to Bilal. For the next year, images from the camera will be streamed over the internet and at a museum in Qatar which commissioned this project. REUTERS/Jessica Rinaldi (UNITED STATES - Tags: SOCIETY SCI TECH ENTERTAINMENT ODDLY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.