Harc a zebráért: visszavágnak a gyalogosok a szabálytalankodó autósoknak

Megelégelte egy civil szervezet, hogy a gyalogosok a szabálytalan autósok miatt nem tudják biztosan használni a gyalogátkelőhelyeket, ezért akcióba lendültek. Egy-egy veszélyes kereszteződésben a szabálysértőket videóra veszik és feljelentik. Az első alkalommal negyven perc alatt 38 szabálytalankodót dokumentáltak. Ígérik, folytatják, de nem mondják meg, mikor és hol.

Majdnem két tucat autóst jelentett fel a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportja a szeptember elején, a XI. kerületben a Budafoki út és a Fehérló utca sarkán lévő gyalogátkelőnél tartott civil akciójuk során - tudatta a szervezet lapunkkal.

A civil szervezet azért küzd, hogy a gyalogosok biztonságosan használhassák a zebrákat, ezért tagjaik több hónapon át szabályosan haladnak át a gyalogátkelőkön, azokat az autósokat pedig, akik a KRESZ-t megszegve veszélyeztetik biztonságukat, tanúk jelenlétében felveszik videóra és feljelentik.

Az első akció szeptember 9-én zajlott, mint a szervezők blogukban írják, negyven perc alatt 38-an szegték meg a KRESZ vonatkozó előírásait, azaz nem álltak meg a párhuzamos sávban, mikor a mellette lévő sávban már megálltak, vagy lassítottak, mert a gyalogos már a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen tartózkodott. Az újabb akciót a Kerepesi úton tartották tegnap, hasonló tapasztalatokkal.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A legközelebbi pedig a jövő héten várható, a szervezők egyelőre sem a pontos időpontot, sem a helyszínt nem árulják el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.