Hanyagul tartott pisztoly: tizenhat élet

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomozást indított a stuttgarti államügyészség a winnendeni ámokfutóként elhíresült Tim Kretschmer szülei ellen. A 17 éves fiú múlt héten a baden-württembergi tartományi főváros közelében fekvő Winnendenben 15 embert, köztük számos középiskolai diákot ölt meg, majd a rendőrséggel vívott tűzharc közben öngyilkosságot követett el.

Az ügyészség szerint Kretschmer apja gondatlanul járt el, amikor nagy kaliberű pisztolyát és a hozzátartozó töltényeket a hálószobában, s nem a páncélszekrényben őrizte. Abban a trezorban, ahol még 14 másik lőfegyvert tartott szintén engedéllyel. Az arzenálhoz több mint 4600 töltény társult. Szintén gondatlanságot rónak fel az apának, aki tíz éves fiát megtanította lőfegyverrel bánni és célba lőni, a német törvények szerint fiatalkorúak csak 12 évesen tanulhatnak lőni, akkor is szigorúan felnőtt kíséretében.

Az ügyészség szerint mindkét szülővel szemben gondatlanság alapos gyanúja merül fel azért is, mert tudomással bírtak fiúk pszichés betegségéről, de azzal állítólag nem megfelelő módon foglalkoztak. A nyilvánosságot eddig kerülő szülők ugyanakkor ügyvédjük révén azt közölték: nem igaz, hogy Tim tavaly klinikai pszichiátriai kezelésen esett át.

A meglehetősen szövevényes, ellentmondásos bejelentésekkel és cáfolatokkal kísért ügyben továbbra sem tudni, hogy mik voltak a fiú ámokfutásának indítékai.

Winnenden 2009. március 11-én - Rendőrök és mentők állnak az Albertville Reáliskola előtt, miután egy volt diák vérfürdőt rendezett az intézményben
Winnenden 2009. március 11-én - Rendőrök és mentők állnak az Albertville Reáliskola előtt, miután egy volt diák vérfürdőt rendezett az intézményben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.