Hangos nevetés Madonna oroszországi perén

A bíró utasította rendre a kacagó újságírókat Madonna perén, ahol a homofób aktivisták azt kérték volna számon az énekesnőn, hogy egy melegbarát megnyilvánulása miatt az oroszok kevesebb gyereket csinálnak.

Elutasította az illetékes orosz bíróság azt a keresetet, amelyben szentpétervári aktivisták mintegy 10 millió dollárt követeltek Madonnától, amiért augusztusi koncertjén a homoszexuálisok iránti toleranciára szólította fel közönségét, és ezzel "komoly traumát okozott a jelen lévő fiatalkorú rajongóinak" - adta hírül a Huffington Post.

Madonna nem fizet jóvátételt a az Orosz Állampolgárok Szakszervezete nevű csoportnak
U.S. pop star Madonna, director of the movie "W.E" poses during a photocall at the 68th Venice Film Festival September 1, 2011. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE)

A bíróság az egynapos meghallgatást követően hozta meg döntését.

A panaszosok azt állították, Madonna "perverzitásra buzdító propagandája" negatívan befolyásolja az Oroszországban születendő gyermekek számát, és így súlyosan érinti a nemzet védelmi képességét azáltal, hogy megfosztja az országot a jövendőbeli katonáktól.

Ezen a ponton a bírónak rendre kellett utasítani a bíróságról tudósító újságírókat, akik hangosan röhögtek a vádakat hallgatva.

Az ügyben eljáró szentpétervári kerületi bíróság végül elutasította az Orosz Állampolgárok Szakszervezete nevű csoport által benyújtott keresetet, amely eredetileg 333 millió rubel, vagyis 10,7 millió dollár jóvátételt követelt az énekestől, amiért "homoszexualitást népszerűsítő propagandának" tette ki a koncerten jelen lévő kiskorúakat.

Madonna nem vett részt a tárgyaláson, és szóvivője, Liz Rosenberg elmondása szerint az énekesnő nem is kívánja kommentálni az ügyet.

A homofób hangulat erős Oroszországban, különösképpen Szentpéterváron, ahol a helyi törvényhozók februárban elfogadtak egy törvényt, melynek értelmében a kiskorúakat védeni kell a homoszexualitástól, előttük nem szabad nyíltan támogatni azt. Hat hónappal később Madonna nyíltan kritizálta a törvényt Facebook-oldalán, majd a szentpétervári koncertjén felemelte a hangját a melegek jogaiért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.