Hamisítatlan francia zene az éhes füleknek

Nem mindennapi élményben lesz része az A38-as hajón azoknak, akik a Caravan Palace együttes koncertjére látogatnak el május 17-én, pénteken. A cigány népzenei elemeket a dzsesszel, szvinggel és elektronikával összegyúró hangzáson kívül az ízlelőbimbókat is kényeztethetik egy ínycsiklandó menüsorral.

A Caravan Palace elektro-swingje Django Reinhardt dzsesszzenéjéhez és a francia cigányzenéhez nyúl vissza, amelyek ugyanolyan fontos szerepet kapnak náluk, mint a legmodernebb elektronika, hogy muzsikájuk szédületesen élvezetes és táncraperdítő legyen. A francia banda előtt a mindig friss, üde, vicces és játékos francia Gill'us melegít be remek elektro-funkjával.

A Caravan Palace együttes esetében - a tangót átformáló Gotan Projecthez hasonlóan - a franciák bátran visszanyúltak saját hagyományaikhoz, és a 30-as években Django Reinhardt által népszerűvé tett manouche jazzt házasították össze az elektronikával. A hegedű, gitár, nagybőgő, klarinét virtuóz dallamai, valamint a bolondos vokálok alá került jóvoltukból a húzós groove és a pörgető scratch, így a végeredmény egy tökéletes stresszoldó és önfelejtő bulizene lett, mely rongylábkirály közönségért kiált a hangulatot múltidéző fekete-fehér filmbejátszásokkal fokozó koncerteken.

A nagyszerű párizsi zenészfiúk egy hagyományos dzsesszbandában játszottak mindaddig, amíg egy archív erotikus film zenei aláfestésének elkészítésére nem kaptak felkérést, aminek következtében nemcsak hogy nagy sikerű filmzenét készítettek el, hanem valósággal rákaptak az elektronikus hangzásra.

A koncerthez különös alkalmi vacsorát is ajánlanak, a menü konfitált kacsacomb „ratatouille” krémmel, grillezett padlizsánnal és céklával, desszertként pedig mi más lehetne, mint francia almatorta.  

A Caravan Palace fergeteges hangulatú bulira készül
Caravan Palace

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.