Hamis Verdák és ál-Legók a polcokon

Hivatalos játékboltban foglaltak le hamis játékokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon. A gyenge minőségű utánzatokból hiányoznak az egyedi azonosító jelek, s akár balesetveszélyesek is lehetnek.

Az egyik hipermarket üzletében kedvező áron kínálták a gyermekek körében népszerű játékok hamisítványait. A több mint 130 ezer forint értékű lefoglalt áru közt több tucat Lego és Verda volt. Az üzlet vezetője ellen szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése és áru hamis megjelölése miatt indított eljárást a NAV.

Egy szabadnapos pénzügyőr figyelt fel a játékbolt kirakatában a hamis Lego játékokra. Értesítette kollégáit, akik nem csak Legót, de egyéb hamis játékokat, figurákat, Verda kisautót is találtak az üzletben. Összesen 36 szett, több mint 130 ezer forint értékű játékot foglaltak le a NAV pénzügyőrei. A lefoglalt gyerekjátékok mind gyenge minőségű utánzatok, amelyekből hiányoznak az egyedi azonosító jelek. Így ezek élettartama amellett, hogy elmarad az eredetiétől, akár balesetveszélyesek is lehetnek.

Az üzlet tulajdonosa ellen eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekménye és áru hamis megjelölése miatt. Azt, hogy honnan származnak a hamis játékok és hogy a bolt jóhiszeműen vásárolta-e azokat, az eljárás során igyekeznek kideríteni a NAV pénzügyi nyomozói.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.