Hamis tanúzás Zámbó Jimmy halála ügyében?

A néhai popsztár halála sokadszorra foglalkoztatja a sajtó, miután az eset egyik tanúja megmásította vallomását. Úgy tudjuk, nyomozás helyett ő kerülhet most kellemetlen helyzetbe.

Lapunk úgy értesült, hogy Budapest főkapitánysága átküldi a fővárosi főügyészségre Hulé Éva múlt csütörtöki tanúvallomását, hogy vizsgálják meg, az asszony 2001-es vallomásának módosításával elkövette-e a hamis tanúzás bűntettét. Tegnap megírtuk, hogy a rendőrség nem indít nyomozást Zámbó Jimmy énekes fegyverbalesetnek minősített halálával kapcsolatban, de akkor még úgy tűnt, Hulénak sem kell felelősségvonásra számítania, amiért a bulvársajtónak is előadott új verzióval jelentkezett közel tíz évvel a haláleset után.

Hulé Éva, Zámbó Jimmy ma 53 éves rajongója múlt csütörtökön 2001-es vallomását hamisnak ismerte el, és új nyilatkozatot tett. Információink szerint az asszony által elmondottakat a kilenc évvel ezelőtti nyomozás adatai, az akkor elkészített szakvélemények kétséget kizáróan cáfolják. Nem merült fel olyan új tény, vagy körülmény, ami a nyomozás újbóli elrendelését indokolná - írtuk meg tegnap.

További nehézségek várnak az állítása szerint nagybeteg egykori rajongóra, ha Zámbó Jimmy családja, legfőbbképpen felesége pert indít ellene és mindazok ellen, akik - miként lapunknak korábban nyilatkozva fogalmazott - napokon keresztül a címlapokon gyilkosozták le őt.

Emlékeztetőül: Zámbó Imre (azaz Jimmy) 2001. január 2-án halt meg. Felesége, kisgyermeke és Hulé Éva társaságában az újévet ünnepelte, amikor a Szomszéd kakasának hangoskodása annyira felbosszantotta, hogy elővett egy pisztolyt és többször rálőtt a baromfira. Felesége ráparancsolt, hogy ne csapjon akkora lármát. „Ez nem is hangos", mondta, majd állítólag elővette azt a kilencmilliméteres pisztolyt, amely később a halálát okozta.

Jimmy a korabeli vallomások szerint még feleségére is ráfogta a pisztolyt, aki hevesen tiltakozott ez ellen. Jimmy azzal nyugtatgatta, hogy a fegyver nincs töltve. Ezt bizonyítandó a halántékához emelte a pisztolyt és meghúzta a ravaszt. A fegyver hatalmas dörrenéssel elsült. Utóbb a szakértők azt feltételezték, hogy a kitárazáskor csőben maradt lőszer okozta a tragédiát. Azaz: Jimmy nem lett öngyilkos, hanem halálos kimenetelű fegyverbalesetet szenvedett.

A rendőrség kevéssel Jimmy halála után lőpornyomokat keresett a tragédia idején a lakásban tartózkodók kezén, de sem Zámbó Edit, sem Hulé Éva kezén nem talált. Eszerint ők a lövés pillanatában nem tartózkodtak a fegyver közvetlen közelében. Ez a körülmény pedig kizárja azt, amire Hulé a mostani feljelentésében célzott, miszerint a pisztoly akkor sült volna el, amikor azt Jimmy felesége megpróbálta elvenni az énekestől.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.