Hamis húszezresek az asztalterítő alatt

Esztergom egyik éttermében 601 darab hamis húszezer forintost foglaltak le a rendőrök szerdán egy 29 éves helybeli férfinél. A címletek valószínűleg Kiskunfélegyházán készültek - tájékoztatta a sajtót csütörtökön a rendőrség.

Lakossági bejelentésre vonultak ki a rendőrök szerdán az egyik esztergomi étteremhez. Azt az információt kapták ugyanis, hogy ott tartózkodik az a férfit, aki a közelmúltban kirabolt egy esztergomi pénzváltót. A rendőrök azonban a rablót nem találták a helyszínen, viszont egy, a hatóságok által lopás bűntette miatt körözött férfi üldögélt az egyik asztalnál. Az egyik rendőr észrevette, hogy az asztalterítő alól egy papírzacskó lóg ki, amelyben hat köteg pénzt talált.

A húszezer forintos bankókról derült ki, hogy azok silány minőségű hamisítások. A férfit őrizetbe vették. A hamis címletekből egyébként hármat már az elmúlt hét végén felhasználtak. Egyikkel egy boltban fizettek, a másik kettővel pedig egy-egy pizzafutárt ejtettek át.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szálak Kiskunfélegyházára vezettek, ahol az ottani rendőrkapitányság nyomozói egy házkutatás során fénymásolót és számítógépet foglaltak le. Őrizetbe vettek egy 28 éves sárvári férfit, aki a rendőrök gyanúja szintén részese lehetett a pénzhamisításnak. Az esztergomi rendőrök pedig előállítottak egy 17 éves helybeli nőt és egy 19 éves férfit. A gyanú szerint ők fizettek a hamis pénzzel.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.