Hamis parfüm és pálinka egy román kisbuszban

Több száz doboz hamis márkajelzésű parfümöt és huszonöt liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le a pénzügyőrök az M7-es autópályán, mintegy 900 ezer forint értékben.

A pénzügyőrök egy 55 román állampolgárral Olaszországba tartó, román rendszámú autóbuszt ellenőriztek - közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse pénteken az MTI-vel. 

A jármű csomagterében lévő utazótáskákból összesen 808 doboz különféle parfüm került elő, amelyek származását a tulajdonosaik nem tudták hitelt érdemlően igazolni - Bus Szilvia alezredes tájékoztatása szerint. 

A buszban utazók elismerték, hogy a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványokat értékesíteni kívánták, ezért ellenük iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás, a hamis termékeket pedig lefoglalták.

A pénzügyőrök továbbá lefoglaltak 25 liter ismeretlen eredetű, zárjegy nélküli pálinkát, amely egy utazótáskából került elő. A tulajdonosra jövedéki bírságot szabtak ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.