Hamis papírokkal szerezte meg haldokló lánya vagyonát

Közokirat-hamisítással vádol a győri ügyészség egy mosonmagyaróvári nőt és fiát, akik haldokló rokonuktól hamis papírokkal szerezték meg ingatlanjait.
A sértett nő édesanyja és fia 56 millió forintos vagyont csaltak el a rokonuktól, ezzel megkárosítva annak kiskorú gyermekét.

A vádirat szerint a két hozzátartozó azért követte el tettét, hogy a gyerek édesapja ne jusson hozzá a tízmilliókat érő ingatlanokhoz. Éppen ezért az édesanya lánya halála előtt három nappal, fiával közösen felkeresett egy közjegyzőt, aki valótlan adatok alapján 6 db közjegyzői okiratot készített. A három vádlott még aznap a kórházban aláíratta a végrendeletet, az ajándékozási szerződést és további négy hamis dokumentumot a már döntésképtelen állapotban levő nővel, aki két nappal később, 2012 nyarán elhunyt.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség hat rendbeli közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a három ember ellen, a két rokont ezenfelül különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével is vádolják.

Gál Katalin, a megyei főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a közjegyző azzal követett el bűncselekményt, hogy nem győződött meg a sértett nő beszámíthatóságáról. Hozzátette: a közjegyzőt három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, míg felbujtói esetében halmazati büntetésként kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetési tétel.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.