Hamburgerrel szabadultak a börtönből

Marhahúspogácsába rejtett pengékkel, vésőkkel és fúrókkal sikerült kiszabadulnia 18 nappal ezelőtt New York állam legnagyobb maximális biztonságú büntetés-végrehajtási intézményéből, a dannemorai Clinton fegyházból Richard Mattnek és David Sweatnek.
Ezer rendőr kutat a 18 nappal ezelőtt megszökött két gyilkos után, a Clinton fegyháztól mintegy 32 kilométerre fekvő Bellmont település környékén. A hétvégén ugyanis megtalálták Richard Matt és David Sweat DNS-ét egy közeli kunyhóban.

A két, gyilkosságért elítélt fegyenc elektromos vágószerszámok segítségével szökött meg a szigorúan őrzött börtönből. Az intézmény varrónője, Joyce Mitchell segített becsempészni a szükséges eszközöket, méghozzá úgy, hogy fagyasztott marhahúspogácsába rejtette azokat - nyilatkozta a CNN-nek egy rendőrségi tisztviselő.

Mitchell azt is bevallotta, hogy átejtette a börtönőröket. Gene Palmer,aki a két, szomszédos cellában ülő férfiakra vigyázott, anélkül adta át Mattnek az élelmiszert, hogy azt fémdetektorral átvizsgálta volna. Palmer egyébként szabadlábon van, nem emeltek ellene vádat és nem tartóztatták le. Ügyvédje közölte, a férfi egyetlen bűne az volt, hogy megbízott a varrónőben.

A nő férje is hasonlóan érez. Ő maga is a börtönben dolgozik. Az NBC csatorna Today című műsorában arról beszélt, hogy neje a két fegyenctől kapott pirulák segítségével ütötte őt ki, így tudott kisurranni és kocsival elvinni a rabokat - írja a Reuters.

Mitchell az NBC-nek azt mondta, szereti a férjét, és nem akarja bántani, és már a szökés pillanatában tudta, hogy túl messzire ment.

A nő tagadja, hogy szexuális kapcsolata lett volna a fegyencekkel, bár Matt megpróbálta megcsókolni, ám ő nem hagyta.

Mitchellt akár 8 évre is lecsukhatják, amiért segített a gyilkosoknak a szökésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.