Hamarosan vádat emelhetnek Alexander Rezes lánya ellen

Akár már február végén, március elején vádat emelhetnek az M3-as autópályán tavaly nyáron négy halálos áldozattal járó balesetet okozó szlovák nő ellen - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Kállai Gábor elmondta, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását legutóbb február 23-ig hosszabbították meg, míg a nyomozás befejezésének határideje március 23-a, ám a főügyészség bízik benne, hogy az utolsó szakértői vélemény gyors megérkezését követően február végéig lezárható a nyomozás.

Ez esetben a lehető leghamarabb elkészítik és benyújtják a vádiratot, és a per remélhetőleg már az első félévben megkezdődhet, valószínűleg a Gödöllői Járásbíróságon - tette hozzá a szóvivő.

Szerinte az sem kizárt, hogy a védelem újabb beadvánnyal él, például ismét kérik a nő házi őrizetbe helyezését. Noha a gyanúsított családja állítólag bérelt lakást tart fenn a fővárosban (a házi őrizet letöltésére csak Magyarországon lenne mód), az eljárás elhúzása egyik félnek sem érdeke - vélekedett Kállai Gábor.

Közlése szerint a nagy visszhangot kiváltó ügy csupán néhány részlete vár még tisztázásra. Ellenőrizni kell például a szlovák nő azon állítását, mely szerint a személyautó irányjelzés nélkül, hirtelen vágott ki a terepjárója elé, a gyanúsított alkoholfogyasztásának körülményeivel kapcsolatban pedig napokon belül megérkezhet a szakértői vélemény. A nő szervezetében a balesetet követően 1,5 ezrelékes véralkoholszintet mutatattak ki, ami közepesen ittas állapotnak felel meg.

Az előzetesben lévő nő az ittasság miatt azzal védekezett - magyarázta a főügyészség szóvivője -, hogy a karambol következtében előállt sokk hatására ivott néhány kortyot a kocsi ülésén lévő vodkás üvegből. A nyomozás során felmerült, hogy a vétkes sofőr esetleg kábítószert is fogyasztott, mivel vérében ópiátszármazékot találtak, amit ő köhögéscsillapító gyógyszer bevételével magyarázott. Ezt a lehetőséget az illetékes szakértő sem zárta ki  - fűzte hozzá Kállai Gábor.

A szlovák rendszámú BMW tavaly augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán ment neki az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő személyautóban két középkorú karácsondi házaspár utazott. Négyük közül hárman bennégtek a kocsiban, míg az az 54 éves asszony, aki másod- és harmadfokú égési sérülései ellenére ki tudott menekülni a járműből, a fővárosi Honvédkórházban két nappal később halt meg.

A gyanúsított nő egy volt szlovák miniszter, a kassai Vasművet privatizáló Alexander Rezes 35 éves lánya - adta hírül saját információkra hivatkozva a baleset másnapján a Novy Cas című szlovák bulvárlap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.