Hamarosan a mozikban Dustin Hoffman első filmje

Az idén 76. születésnapját ünneplő, kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman a napokban debütál rendezőként a hazai mozikban. Január 24-étől láthatja a közönség a Kvartett - A nagy négyes című filmjét.

Dustin Hoffmant rengeteg szerepben láthattuk már, most pedig rendezőként is bemutatkozik. Mint mondja, talán soha nem fog rendezésbe, ha a Szerelem második látásra című film forgatásán nem köt életre szóló barátságot a film operatőrével, John de Borman-nel, aki a közös munka alatt folyamatosan azt duruzsolta a fülébe, hogy mivel ismeri a színészség kvintesszenciáját, muszáj rendeznie.

Kvartett - A nagy négyes, Dustin Hoffman első rendezése hamarosan a magyar mozikban
Kvartett - A nagy négyes, Dustin Hoffman

A győzködés végül elérte célját, a színészóriás elolvasta Ronald Harwood 1999-ben írt színdarabja, A nagy négyesből írt forgatókönyvet, ami nagy hatást gyakorolt rá. Úgy döntött, belevág.

Mikor megkezdődött a forgatás, Hoffmannak nem volt könnyű dolga a kamera másik végén. „Fogalmam sem volt, hogy a producer és a rendező közelében elhelyezett gépnek köze nincs ahhoz, amit a vásznon látsz” – idézi fel élményeit, majd hozzáteszi: „Nem te fejezed be a saját filmed, az fejez be téged. Nem hiszem, hogy zsigerileg megértettem volna mindezt, ha nem kerülök ebbe a pozícióba".

A Kvartett - A nagy négyes-ben Jean (Maggie Smith – Harry Potter-sorozat, Gosford Park) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett otthonba. Az intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóját. Jean beköltözésével újra együtt a Rigoletto világhírű kvartettje, s így kézenfekvőnek tűnik, hogy összeálljanak a gálaestre s újra együtt adják elő felejthetetlen produkciójukat. Az előkészületek állóvizét azonban jócskán felkavarja, hogy a múltból piszkos kis titkok és fájó sérelmek kerülnek napvilágra.

A film az év elején került az amerikai mozikba, s a Pi élete, A hobbit és A lehetetlen után a negyedik legnagyobb bevételt hozta, s az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon is egyaránt nagy sikerrel játsszák.

Dustin Hoffman első rendezése január 24-étől feliratos és szinronizált változatban várja a nézőket a magyar mozikban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.