Halottnak tettette magát, hogy túlélje a rablást

Halottnak tettette magát és így menekült meg a haláltól az a lajosmizsei férfit, akit még 2012-ben támadott meg otthonában három rabló. A román állampolgárságú támadókat és egy kocsiban őrködő társukat szerdán ítélte el első fokon a Kecskeméti Törvényszék.

Minden áron pénzhez akart jutni az a három román és egy magyar férfi, akik 2012. augusztus 9-én éjjel betörtek egy 69 éves férfi lajosmizsei otthonába. A bűncselekményt az ügy első-, másod-, és negyedrendű, román állampolgárságú vádlottja vitte véghez, társuk, a magyar állampolgár harmadrendű vádlott a sértett tanyájához közel, kocsiból figyelt – írja a baon.hu.

A rablók kezükre zoknit és kesztyűt húzva törtek be a férfi házába. A zajra felébredő házigazdát ketten az ágyához szorították, fejére takarót húztak, miközben társuk értékek után kutatott. A férfi szabadulni próbált és segítségért kiáltozott, mire megpróbálták betömni a száját egy zoknival. A fulladozó áldozat megharapta az egyik támadó kezét, ezért az eleresztette, de a másik ekkor kezdte ütni-verni.

A férfi, akit még nadrágszíjjal is odakötöztek az ágyhoz, egy idő után halottnak tettette magát. Csak ekkor hagyták abba a bántalmazását.

A három rabló a házból valamivel több, mint egymillió forintot és egy párezer forint értékű rádiót vitt magával. A helyszínt kint őrszemként figyelő magyar férfi autójával hagyták el.

A rablás alig fél órán át tartott, de az áldozat csak akkor mert megmozdulni, amikor műár biztos volt benne, hogy a támadók nem térnek vissza. Ekkor kért segítséget a szomszéd tanyáról. Két támadó már másnap hazautazott Romániába.

A férfi több súlyos sérülést is elszenvedett, zúzódások, véraláfutások, horzsolások borították az arcát, agyrázkódást kapott, és több bordája is eltört. A helyükről jelentősen elmozdult bordák miatt életveszélyes vér- vagy légmell is kialakulhatott volna.

A Kecskeméti Törvényszék az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházra és 5 év kiutasításra, a másodrendű vádlottat 8 év fegyházra és 6 év kiutasításra, a harmadrendű vádlottat 8 év 4 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra, a negyedrendű vádlottat 7 év fegyházra és 5 év kiutasításra ítélte. Az elsőrendű vádlott esetében emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletét állapította meg a törvényszék. Az ítélet nem jogerős, mert ellene az ügyész, a vádlottak és a védők is fellebbezést jelentettek be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.