Már halottkereső kutyákkal is kutatnak a Regécnél eltűnt amerikai után

A Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett, és lassan már egy hete, hogy eltűnt a Borsod megyei Regécnél, ahol a 2006 január közepén légi katasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg.

A Spider Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport tagjai is keresik azt a magyar származású amerikai állampolgárt, aki szombaton tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője pénteken közölte: a mentőcsoport halottat kereső kutyákkal kutatja a férfit, akinek eddig nem akadtak a nyomára.

Az érintett területet szinte minden lehetséges eszközzel átvizsgálták már, hőkamerás helikopterrel, éjjellátó készülékekkel, több száz emberrel keresték az amerikai állampolgárságú férfit. Jelenleg pedig a begyűjtött adatok, információk alapján a Spider is átfésüli a környéket.

A helyettes szóvivő korábban arról számolt be, hogy már gyakorlatilag nincs olyan terület ezen a részen, amelyet ne néztek volna át többször is a férfi szombati eltűnése óta. A Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett, és lassan már egy hete, hogy eltűnt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál, ahol a 2006 január közepén légi katasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg.

A 77 éves férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, és azóta is nagy erőkkel keresi. A férfi - mielőtt nyoma veszett - társaival a Borsó-hegyi emlékművet látogatta meg, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor külön váltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, visszaindult gyalog a hegyre. A férfi azonban a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.