'Halló, rendőrség! Magamra fogom robbantani a házat'

Közel két órán keresztül tartotta rémületben egy csepeli társasház lakóit az a 38 éves férfi, aki kedden délben azzal fenyegetődzött, hogy magára robbantja a lakását, és vele az egész házat. Végül nem találtak nála robbanóanyagot.

Rövid időn belül két telefonhívást is kapott a Csepeli Rendőrkapitányság kedden 11 óra tájban a II. Rákóczi Ferenc út egyik új építésű társasházából. A II. emeleten lakó 38 éves P. Károly hívta a rendőrséget, és bejelentette, hogy öngyilkos lesz. Nem ez volt az első eset, amikor öngyilkossággal fenyegetődzött, a ház egyes lakóinak a rendőrség által nem cáfolt közlése szerint párszor már meg is próbált véget vetni életének. Most azonban, amikor másodjára hívta a a kapitányságot, már azzal fenyegetődzött, hogy magával együtt felrobbantja a modern lakóházat is.

Komolyan vették, már csak azért is, mert korábban egyszer már a mentőket is felhívta, hogy öngyilkosságra készül, akkor erről a mentők értesítették a rendőrséget.

Kedden az elsőként a helyszínre érkező csepeli rendőrök a robbantásos fenyegetésre tekintettel azonnal kiürítették a házat. Az önkormányzat két különtermét ajánlotta fel azoknak az éppen otthon tartózkodóknak, akik a túszdráma idejére nem tudtak volna hová menni. Néhány kismama élt is a lehetőséggel. A többség azonban a rendőrkordonon kívül figyelte a fejleményeket.

A rendőrség nagy erőkkel vonult fel a helyszínen. Lezárták a környéket, egy időre még a HÉV-et is leállították, mert egy esetleges robbantás esetén a szétrepülő téglák, betondarabok és üvegcserepek elérhették volna az arra járó szerelvényt.

Az amúgy indokolt biztonsági intézkedések azonban rövid időn belül feleslegesnek bizonyultak. Már a kerületi rendőröknek sikerült az öngyilkosjelölt lelkére beszélni, aztán megérkezett a TEK, de az ő túsztárgyalójuknak már nem maradt munka: a kommandósok erőszak nélkül kivezették a lakásából a 38 éves férfit.

Miután a férfit elvitték, a rendőrség átkutatta a lakást, de információink szerint semmiféle robbanószert vagy pokolgépet nem találtak. Később azonban a biztonság kedvéért a tűzszerészek még egyszer alaposan átkutatták a lakást, de úgy tudjuk, ők sem találtak semmit.

Fellélegezhettek a ház lakói, legalábbis egy időre. P. már eddig is sok borsot tört az orruk alá, összeférhetetlen, kötekedő emberként beszélt róla a ház azon néhány lakója, akivel sikerült pár szót váltanunk.

„Az élő fába is belekötött, ha olyanja volt. Remélem, egy ideig nem engedik ki”, mondta egy középkorú nő. Úgy tudjuk, feljelentést azonban emiatt senki nem tett ellene, és az önkormányzatnál sem panaszolták be. A ház megkérdezett lakói ugyanakkor ellentmondásosan nyilatkoztak arról, hogy P. egyedül élt-e a lakásban, vagy - mint azt néhányan állították - egy albérlővel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.