Robbanóeszközökkel halászni?!

Halászásra használta a lakásában talált robbanóeszközt az a férfi, akinek több ujját roncsolta előző nap egy, a kezében felrobbant csőbomba - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint az 57 éves nagycenki férfi azt vallotta: gyerekkora óta halászik ezzel a módszerrel, és nem tervezi, hogy lemond erről. Kedden délután a soproni Ikva-hídnál próbált halat fogni, amikor megcsúszott; ekkor robbant fel a kezében az eszköz.

A szóvivő késő este arról tájékoztatta az MTI-t: a mentőktől kapták az értesítést, hogy egy erősen roncsolódott kezű 57 éves férfi, aki sérüléseit először azzal magyarázta, hogy kaszával megvágta magát, azt állította: felrobbant egy csőbomba a kezében. A férfi nagycenki otthonában három kézigránátot és két csőbombát találtak a rendőrök.

A rendőrség szerda reggeli közlése szerint az őket követő - a helyszínt késő éjszakáig vizsgáló - tűzszerészek egy flóbertpisztolyt, lőszereket, petárdákat és gránátot is felfedeztek.

Az MTI által megkérdezett nagycenkiek olyan emberként írták le a férfit, aki "vonzódik az egyenruhához", gyakran járt terepszínű öltözetben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.