Halálra vert fiú egy kínai nevelőtáborban

A fiút két nappal korábban vitte oda az édeanyja, "nevelési" célzattal.

Halálra vertek egy kínai nevelőtáborban egy 16 éves fiút, aki két nappal azután halt meg, hogy anyja a nevelőkre bízta gyerekét - közölte csütörtökön a kínai állami média.

Szemtanúk elmondása szerint a Kína középső részén lévő Henan tartományban található iskola egyik nevelője, két másik ember segítségével azért verte meg a 16 éves fiút, mert a gyerek nem akart futni. Csen Si-t egy műanyag csővel, bilincsekkel és egy fahusánggal ütötték - írta a Beijing Times című kínai lap.

A fiút azért íratta be az anyja a katonai módszereket alkalmazó nevelőtáborba, mert elmondása szerint a gyerek "tartott a nehézségektől, akaratgyenge volt és nem volt elég önbizalma". A nő 22 800 jüant fizetett a fél évig tartó nevelésért.

Nem tudta, hova viszik

Az iskola tanácsára az anya azzal a hazugsággal vitte a nevelőtáborba fiát, hogy informatikát fog ott tanulni. A nevelőtábor egyik igazgatója elmondta: a diákok kilencven százaléka úgy érkezett hozzájuk, hogy szüleik hazudtak nekik a táborról, a többi tíz százalékot pedig szüleik vagy tanáraik "rabolták el", és vitték az intézménybe.

Csen Si anyját két nappal azután értesítették, hogy fia kritikus állapotban kórházba került, hogy otthagyta a gyereket a táborban. A tábor akkor azt mondta, hogy "feltehetően napszúrást kapott". A gyerek szüleinek elmondása szerint azonban a fiú teste vérrel és zúzódásokkal volt teli, és alsónadrágja szét volt szaggatva.

A kínai lap információi szerint a helyi rendőrség letartóztatott három embert a fiú halála miatt, az iskolát pedig bezárták.

Több száz intézmény Kínában

Kínában több száz hasonló tábor működik, ahol katonás módszerekkel igyekeznek átnevelni rossz magaviseletű, vagy internetfüggőségben szenvedő gyerekeket. Ezek az intézmények sok vitát kiváltottak, miután több gyerek is meghalt falaikon belül. Tavaly augusztusban egy 14 éves és egy 15 éves gyereket vertek agyon két táborban, ahol internetfüggőséget kezeltek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.