Halálra futtatta a 9 éves kislányt a családja

Meghalt az a kislány, akit nagyanyja és mostohaanyja állítólag három óráig futásra kényszerített egy szelet csoki miatt.

A 9 éves alabamai Savannah Hardin február 17-én került be a birminghami gyerekkórházba, a mentőket a nevelőanyja értesítette, miután a kislány rosszul lett. Az életét már nem sikerült megmenteni, néhány nappal később lekapcsolták a lélegeztetőgépről. A boncolásnál kiderült, hogy a kislánynak egy gyakori epebetegsége volt, szervezete nem tudott megbirkózni a csokiban található koffeinnel, azonban nem ez okozta a halált. Savannah súlyosan kiszáradt, és nagyon alacsony volt a nátriumszintje.

27 éves nevelőanyját, Jessica Hardint és a 46 éves nagymamát, Joyce Hardin Garrardot gyilkossággal vádolják a hatóságok: a szomszédok beszámolója szerint 3 órás futással büntették a kislányt azért, amiért titokban megevett egy szelet csokit. A csokiban ugyanis koffein volt, és a nők azt gondolták, ebből baj lesz.

A rendőrség még találgatja, hogy szóbeli vagy netán fizikai kényszer miatt kezdett el futni a 9 éves kislány. A szemtanúk azt is elmondták, hogy a nagymama úgy ordibált a ház körül futó kislánynak, mint valami őrmester: "Gyorsabban, mozgás!" A nevelőanyja nem lépett közbe, így Savannah aztán 3 órás futás után összeesett, Jessica ekkor hívta csak a 911-et.

A kislány apja 2010 nyarán vált el Jessicától, a válásban közrejátszott a nő alkoholizmusa és egyre súlyosbodó bipoláris zavara, amit nem volt hajlandó kezeltetni. A férfi egy másik városba költözött a munkája miatt, ezalatt exfelesége vigyázott a kislányra.

(Forrás: People, Huffington Post)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.