Halálra éheztetett állatok egy mélykúti tanyán

Állatkínzás miatt indul eljárás egy férfi ellen, ha nem változtat a mélykúti tanyáin uralkodó állapotokon: állatai ugyanis soványak és éheznek.

Kórosan sovány, beteg birkákat és lovakat tart egy férfi mélykúti tanyákon; ezt mondják az állatvédők. 20-30 birka már el is pusztult. A szomszédok szerint évek óta nem etetik rendesen az állatokat. Úgy tudni, január 20-ig kapott haladékot a tulajdonos; ha nem rendezi a körülményeket, állatkínzás miatt eljárás indul ellene – hangzott el az m1 Híradójában.

Legalább 180 birkát tartanak a tanyán elképesztő körülmények között - a tulajdonos be sem engedte a Híradó stábját, és nem is válaszolt a kérdésekre.

Néhány napja a kiskunhalasi állatvédőrség rendőrökkel járt a tanyán. Mindenhol elpusztult állatok hevertek, a gazda el sem temette a tetemeket.

Egy másik tanya is a férfié, ott lovakat tart az istállóban, legalább húszat. Az állatok valószínűleg csak szénát esznek, mert kórósan le vannak soványodva.

Az egyik szomszéd szerint már legalább 2 éve ilyen szörnyű állapotok uralkodnak a tanyán.

Az állatokat egyelőre nem vehetik el a férfitől, erről a település jegyzője dönthet, de ő is csak akkor, ha eljárás indul a gazda ellen.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.