Halálra rázta újszülöttjét, mert zavarta a sorozatnézésben

Kilenc évet kapott egy férfi Németországban, mert halálra rázta csecsemő lányát. A kisbabák erőteljes rázása alattomos bántalmazási forma, de sokan tudatlanságból, játékból követnek el végzetes hibát.

A 29 éves Klaus J. február 22-én maradt otthonukban kettesben ötnapos csecsemő lányával, Mirával, amíg az édesanya, Melanie J. elment bevásárolni.

A gyermek nyűgös volt, sírdogált és ezzel nagyon bosszantotta az apját, aki a számítógépén akart játszani és sorozatot nézni. Klaus J. próbálta nyugtatni a lányát, de amikor bejelentkezett a World of Warcraftba, és a gyermek újra megzavarta, annyira ideges lett, hogy felkapta a csecsemőt és durván megrázta.

A kislány ezek után elhallgatott. Mikor az anya hazaért a bevásárlásból és megnézte a babát, rémülten vette észre, hogy a kicsi apatikusan fekszik az ágyában és nem reagál semmire. A férj nem vallotta be, mit tett, csak a kórházban derült fény arra, hogy bántalmazta a gyereket. Miránál megrázott gyermek szindrómát diagnosztizáltak, és már nem tudtak segíteni rajta. Az öt napos baba a kórházban meghalt.

Kalus J.-t az augsburgi bíróság kilenc éves börtönbüntetésre ítélte. A tárgyaláson a férfi azt mondta: „Reflexszerű mozdulat volt. Nem akartam kárt tenni benne."

A német BILD úgy tudja, az anya megbocsátott férjének és kiáll mellette. Klaus J. írt egy levelet halott lányának, melyben azt arról ír, hogy nagyon szerette volna látni, ahogy felnő.

A csecsemők rázogatása a bántalmazásnak egy alattomos formája, de sokan tudatlanságból tesznek így. A csecsemőket nem szabad erősen rázni, feldobálni, lengetni, még játékból sem, mivel koponyájuk, bordáik, gerincük sérülhet. Előfordulhat a szem bevérzése, a gerincvelő sérülése és a bordák törése. Az erőteljes rázás maradandó károkat okozhat, úgymint vakság, szellemi visszamaradottság, bénulás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.