Halálra martak a pitbullok egy idős férfit Péterváradon

Letartóztatott az újvidéki rendőrség egy 29 éves nőt, mivel a gondjára bízott két pitbull terrier hétfőn halálra mart egy 84 éves férfit Péterváradon.

A kutyák tulajdonosát, I. M.-et 48 órás őrizetbe helyezték, s a közbiztonság veszélyeztetésének gyanújával bíróság elé fogják állítani, mivel harci kutyái az utcán halálra marcangolták a szomszédjában élő időskorú férfit.

Az ebek egy macskát kergetve a mezsgyekerítésen át jutottak ki az utcára. Ezt látva a 84 éves szomszéd a macska védelmére kelt, mire a kutyák rátámadtak. Az újvidéki Mentőszolgálat munkatársai a helyszínre érve már nem tudtak segíteni a férfin.

A kutyák jelenleg a Zoohigijena i veterina Közvállalatnál vannak megfigyelés alatt. Az intézmény igazgatója, Aleksandar Bursać a Magyar Szó Online-nak elmondta, hogy az állatok mancsából és állkapcsából a belügyi szervek kérésére törvényszéki törletet vettek.

Az igazgató az újságíróknak elmondta, hogy tudomása szerint a kutyák tulajdonosa külföldön, Németországban tartózkodik, az állatokra a felesége vigyázott. Bursać az újságírók kérdésére elmondta, hogy a kutyák gazdája ellen emberölés vádjával indul majd büntetőeljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.