Halálra kínozta a 6 hónapos gyereket a nevelőapa

Emberölés súlyosabban minősülő esete és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az ügyészség egy 32 éves devecseri férfi ellen. A férfi 26 éves élettársának, négy gyermek anyjának kiskorú veszélyeztetése és segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie.

A férfi rendszeresen bántalmazta élettársa gyermekeit - számolt be a HVG. A család rossz anyagi és szociális körülmények között élt. A munkanélküli nevelőapa hozott meg a gyerekekkel kapcsolatos minden döntést. 

A férfi agresszíven viselkedett a gyerekekkel és az élettársával is. A két nagyobb gyermeket többször bántotta, durván büntette. 2014 nyarán az akkor hat hónapos gyermeket olyan erővel ragadta meg, hogy eltörte a karját és bordáit. Egy másik esetben, amikor a gyerekeknek forró kamillával kellett inhalálniuk, a nevelőapa a csecsemőt is beletartotta a forró gőzbe. A kicsi égési sérüléseket szenvedett. 

A legkisebb gyermek testsúlya nem gyarapodott megfelelően, mivel a férfi - amikor nem tudta megetetni - a nőnek is megtiltotta. Az anya kapott egy beutalót, hogy kivizsgálják, miért nem hízik megfelelően a gyerek, de nem vitte orvoshoz. Eltitkolta azt is, hogyan sérült meg a csecsemő, az égési sérülésekkel pedig nem fordult orvoshoz.

A kicsit nevelőapja két esetben is olyan erővel rázta meg, hogy koponyaűri sérüléseket szenvedett. A második alkalommal, 2014. augusztus elején a gyermek az eszméletét is elvesztette, a klinikai halál állapotába került, és a szakszerű kórházi ellátás ellenére két hónap múlva elhunyt. 

A férfi három nevelt gyermeke testi, lelki fejlődését veszélyeztette, a legkisebb, hat hónapos kisfiúnak pedig a halálát okozta – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. Vádat emeltek a férfi 26 éves élettársa, a gyerekek szülőanyja ellen is, aki a gyermekeivel szembeni agressziót eltűrte, a csecsemőt sérülései ellenére nem vitte orvoshoz. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.