Halálra dolgoztatták a templomi elefántot

A negyvenfokos meleg és a turisták okozhatták Sambo, az elefánt halálát. Az út mellett fekvő állat képe hatalmas felháborodást keltett az állatvédők között. 

A nőstény elefánt 15 éve szállította a turistákat a kambodzsai Angkorvat templomkomplexumban – számolt be a Daily Mail. Az állat azután rogyott össze, hogy két turistát felvitt a negyvenfokos hőségben az egyik templomhoz. Egy állatorvos véleménye szerint szívrohamot kapott attól, hogy 40 percen keresztül dolgozott a perzselő forróságban.

Az állatvédők azt követelik, hogy vizsgálják ki, hogy a 40-45 éves elefántot miért dolgoztatták, amikor ilyen meleg volt és még a szél sem fújt, ami kissé enyhítette volna a hőséget.

A halott elefánt képét a Facebookon közzétevő Yem Senok bejegyzését 8000-en osztották meg, és 10 ezren írták alá a petíciót, amely azt követeli, szüntessék meg a templomoknál az elefánton lovaglást. Az egyik hozzászóló azt kéri a turistáktól, hogy legyenek könyörületesek, és ne üljenek elefántra. 

Sambo 15 éve cipelte a turistákat
Sambo 15 éve cipelte a turistákat
Facebook

Sambo 2001 óta állt az Angkori Elefánt Társaság alkalmazásában – tájékoztatott az igazgató, Oan Kiri. "Mind nagyon sajnáljuk, hogy elvesztettük őt!" – tette hozzá.

A kambodzsai elefántok megmentésére létrehozott  Elefántvölgy Program vezetője, Briton Jack Highwood a szabályozott munkakörülményekért emelte fel a szavát. Rámutatott, hogy az Angkori Elefánt Társaságnak még mindig van 13 elefántja, így ők rendelkeznek a legtöbb fogságban tartott állattal az országban. 

"Szabályozni kell a munkakörülményeiket, ha Kambodzsa valóban dolgoztatni akarja az ország utolsó megmaradt elefántjait" – szögezte le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.