Tizenkét utast gázolt halálra egy vonat Spanyolországban

A Barcelona közelében történt balesetnek legalább 12 halottja és 17 sérültje van. A vonatról leszálló utasok a földalatti átjáró helyett a síneken akartak átkelni.

Utasokat gázolt halálra egy személyvonat Barcelona közelében - jelentette csütörtökre virradóra a spanyol média. A híradások szerint legalább 12 halottja és 17 sérültje van a castelldefelsi vasútállomáson szerdán éjfél előtt történt tragédiának.

A SER spanyol rádió szerint három sérültnek válságos az állapota. Egy fiatal, aki ép bőrrel úszta meg a balesetet, azt mondta, hogy társai leszálltak a vonatról, s miután a szerelvény elindult, át akartak kelni a síneken, ahelyett, hogy a vágányokat összekötő földalatti átjárót használták volna. Ekkor átgázolt rajtuk a másik irányból érkező vonat.

 A helyszínre érkező mentők szanaszét heverő, megcsonkított holttesteket találtak a vasútállomáson. A castelldefelsi tragédia volt a legsúlyosabb vonatbaleset Spanyolországban 2003 óta, amikor 19-en haltak meg két vonat összeütközésében Spanyolország középső részén, Chinchilla városánál.

2003 óta ez a legsúlyosabb vonatbaleset Spanyolországban
ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE SCENES INJURY OR DEATH Judicial police take photos of the remains of victims hit by a Alaris train, at the Castelldefels Beach station near Barcelona, June 24, 2010. Twelve people were killed when a high-speed train slammed into them as they tried to cross a railway track near Barcelona, Spanish media reported on Thursday. Seventeen people were injured in the accident at about 11:30 p.m. (2130 GMT) on Wednesday as the group of mostly young people were on their way to celebrate the annual Saint John's Day summer festival. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: DISASTER TRANSPORT IMAGES OF THE DAY) TEMPLATE OUT
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.